Još uvek je vreme jagoda i stignete da napravite neki kolač.
Iako sam najčešće za Kapri, nemam ništa protiv ni za vrlo jednostavan a osvežavajuć…
Kolač sa jagodama i krem sirom
Sastojci:
- Krem sir 280 g
- Šećer 200 g
- Brašno 230 g
- Margarin 120 g
- Jaja 2 kom
- Mleko 60 ml
- Vanilin šećer 1 paketić
- Prašak za pecivo 1/2 paketića
- So
- Sveže jagode – po želji
Priprema:
U posudu najpre stavite margarin, šećer, krem sir i sve sjedinite mikserom. Zatim dodajte jaja, mleko, vanilin šećer, prašak za pecivo, brašno i prstohvat soli.
Dobro sve izmešajte varjačom ili špatulom – da se lepo sjedini i dobije kremasta, ali vazdušasta masa.
Kalup ili tepsiju obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i unutra ubacite jagode presečene na pola. Stavite koliko želite i možete.
Pecite na 170 stepeni celzijusa oko 40 minuta. Meni je trebalo malo duže. Svakako probajte čačkalicom.
Kada se kolač malo prohladi, izvadite iz kalupa, pospite šećerom u prahu, ukrasite i poslužite uz omiljeni sladoled.
Prijatno!
Recent Comments