Kako skinuti fleke od selotejp trake sa laminata

Dragi moji prijatelji,

Evo napokon teksta koji će se naći u odeljku Papazjanija. Naime, u pitanju je jedna preporuka koja nema veze sa hranom i receptima, osim ukoliko ne volite da jedete na podu.

Nemam nameru da se pretvorim u dragu savetu i samog svog majstora, ali imam potrebu da podelim sa vama jedno vrlo korisno saznanje do kojeg smo došli prilikom nedavnog postavljanja laminata, koji je, moram da pohvalim, moj najbolji prijatelj, inače po struci inženjer informatike, bez većih problema (osim za njegovu kondiciju) sam postavio.

Kako skinuti fleke od selotejp trake sa laminata

Kako bi Đura u njegovim “Kućnim čarolijama” rekao: “Sigurno vam se desilo..”  da ste kod kuće pokušali da imitirate Majkla Džeksona pa ste iskoristili široku selotejp traku da prilikom spuštanja ne padnete na nos. Ili ste imali fantastičnu ideju da istom tom trakom zalepite tepih da ne bi klizao po dnevnoj sobi….

Ali šta kada igra završi ili kada napravite novi razmeštaj? Tragovi od selotejp trake se ne skidaju lako, ali ono što im savršeno ide od ruke je skupljanje prašine, dlaka, bubica…i mnogo su ružni.

Da ne biste najpre pokušavali vodom, pa onda uljem, pa benzinom, pa acetonom i na kraju danima gulili noktima – evo rešenja!

WD40 – najobičniji, najjednostavniji…verujem ženama ne toliko blizak, dok svaki iole muškarac zna šta je, a oni opaki ga sigurno imaju i negde u šteku.

WD-40_Smart_Straw

Naprskajte, sačekajte tridesetak sekundi i obrišite suvom krpom.

Da napomenem, mi smo dugo tragali za rešenjem. Upravo od vode, preko benzina, do acetona i noktiju, dok se Deda nije dosetio da bi stari dobri WD40 mogao da pomogne. Hvala Dedi i neka mi samo neko još kaže nešto protiv penzionera!

Slobodno plešite i lepite tepihe bez brige!

 

Slike su preuzete sa interneta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.