Započnite dan sa jednostavnim i ukusnim sendvičićima!
Nedelja jutro, sunčano i bistro posle dosadne kiše. Ništa lepše nego još ovo malo sunca iskoristiti da se doručkuje napolju, na terasi, u dvorištu…
A šta je bolje za doručak napolju nego sendviči!
Evo predloga da ovo jutro učinite ukusnijim.
Količine su prema ukusu.
Sastojci:
Kajzerice, zemičke ili “sunce” hleb – po mogućnosti sve od juče
pršut ili suvi vrat – tanko sečen, pa iseckan na srednje krupno. Količina po želji
Livanjski sir – ili bilo koji tvrđi sir koji može da se narenda. Važno da nije kiseo.
50 – 100 ml kisele pavlake
oko 100 ml majoneza
1-2 kafene kašičice senfa (dižon po mogućnosti, ako nema, poslužiće i običan) – po ukusu
1 manji kiseli krastavac sitno seckan
1 manji čen belog luka sitno seckan
vrlo malo ljute papričice u listićima, tek malo za posuti
na vrh kafene kašičice meda.
Priprema:
Iseckajte pršut ili suvi vrat na kockice srednje veličine, narendajte sir na sitno, u činiji pomešajte pavlaku, majonez, senf, malo meda, beli luk i kiseli krastavčić.
Zemičke, kajzerice, sunce hleb – presecite na pola i tostirajte lagano, ne pritiskajući. Samo prislonite poklopac tostera. Potrebno je da se samo malo ugreju i dobiju krckavu pokoricu.
Nakon što ste tostirali hleb, ostavite minut-dva da se prohladi. Nemojte smesu stavljati na sasvim vruć hleb.
Najpre staviti smesu umućenu smesu, zatim dodati suvo meso, rendani sir i na kraju posuti sa vrlo malo ljute papričice, po želji.
Prijatno!
Recent Comments