Sendviči sa pršutom i senfom

Započnite dan sa jednostavnim i ukusnim sendvičićima!

Nedelja jutro, sunčano i bistro posle dosadne kiše. Ništa lepše nego još ovo malo sunca iskoristiti da se doručkuje napolju, na terasi, u dvorištu…

A šta je bolje za doručak napolju nego sendviči!

Evo predloga da ovo jutro učinite ukusnijim.

Količine su prema ukusu.

Sastojci:

Kajzerice, zemičke ili “sunce” hleb – po mogućnosti sve od juče

pršut ili suvi vrat – tanko sečen, pa iseckan na srednje krupno. Količina po želji

Livanjski sir – ili bilo koji tvrđi sir koji može da se narenda. Važno da nije kiseo.

50 – 100 ml kisele pavlake

oko 100 ml majoneza

1-2 kafene kašičice senfa (dižon po mogućnosti, ako nema, poslužiće i običan) – po ukusu

1 manji kiseli krastavac sitno seckan

1 manji čen belog luka sitno seckan

vrlo malo ljute papričice u listićima, tek malo za posuti

na vrh kafene kašičice meda.

Priprema:

Iseckajte pršut ili suvi vrat na kockice srednje veličine, narendajte sir na sitno, u činiji pomešajte pavlaku, majonez, senf, malo meda, beli luk i kiseli krastavčić.

Zemičke, kajzerice, sunce hleb – presecite na pola i tostirajte lagano, ne pritiskajući. Samo prislonite poklopac tostera. Potrebno je da se samo malo ugreju i dobiju krckavu pokoricu.

Nakon što ste tostirali hleb, ostavite minut-dva da se prohladi. Nemojte smesu stavljati na sasvim vruć hleb.

Najpre staviti smesu umućenu smesu, zatim dodati suvo meso, rendani sir i na kraju posuti sa vrlo malo ljute papričice, po želji.

Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.